مراسم جشن روز پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی ایران مراسم جشن روز پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی ایران

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۹/۲۸ |
مراسم جشن روز پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه روز دوشنبه 27 آذر ماه 1396 با حضور رییس دانشگاه برگزار شد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران: مراسم جشن روز پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه روز دوشنبه 27 آذر ماه 1396 با حضور دکتر ناصری پور رییس دانشگاه، معاونین و کارکنان برگزار گردید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران به سهم ناچیز اعتبارات پژوهشی در بودجه سالانه کشور اشاره کرد و گفت: از این مقدار هم یک سوم بودجه پژوهشی به دانشگاه های علوم پزشکی می رسد.
دکتر مسعود ناصری پور افزود: علیرغم داشتن این بودجه، این دانشگاه ها سهم 45 درصدی در پژوهش داشتند که این موضوع نشان می دهد که دانشگاه های علوم پزشکی عملکرد بهتری از وزارت علوم داشته اند.
وی ادامه داد: مقرر شده بود که سهم پژوهش در بودجه از نیم درصد بیشتر شود که در سال گذشته بودجه پژوهشی کمتر از این مقدار بوده و با این اعتبارات برای رقابت های بین المللی اصلا کافی نیست.
دکتر ناصری پور ادامه داد: اگر بخواهیم به توسعه پایدار و اقتصاد دانش بنیان دست یابیم، چاره ای جز حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم نداریم.
وی به شاخص های تولید مقالات و سهم کشور در رشد علم اشاره کرد و گفت: براساس اعلام پایگاه های اسنادی از جمله اسکوپوس ما در سال 2016 در شاخص تولید مقالات و سهم در رشد تولید علم در بین کشورهای اسلامی و منطقه مقام اول را بدست آوردیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد که ما در سال های اخیر رشد فزاینده ای در این زمینه داشته ایم و این موضوع نشان می دهد که ما در این حوزه از اهداف برنامه 1404 جلوتر هستیم .
دکتر ناصری پور بر لزوم تبدیل دانشگاه ها از نسل دوم به نسل سوم اشاره کرد و گفت: دانشگاه های ما باید به سمت دانشگاه کارآفرین و خلق ثروت که از ویژگی های دانشگاه نسل سوم است، حرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه خلق ثروت در دانشگاه را باید سرعت ببخشیم، گفت: باید فرایندی ایجاد شود تا فاصله بین ایده تا خلق ثروت کوتاه شده و موانع آنها از بین برود.
دکتر ناصری پور تاکید کرد که باید درب این دانشگاه بر روی محققان سایر دانشگاه گشوده شود تا تحقیقات بین رشته ای توسعه پیدا کند.
وی برلزوم توسعه همکاری های بین الملی تاکید کرد و گفت: یکی از ویژگی های نسل سوم بین المللی شدن و داشتن روابط و همکاری های علمی است که تحقق آن از اولویت های اصلی ما می باشد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران به ارتقای رتبه پژوهشی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: رتبه پژوهشی دانشگاه ایران در بین دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور از رتبه هفتم به پنجم ارتقاء یافته است.
دکتر سید کاظم ملکوتی افزود: هرچند ما رتبه چهارم پژوهشی را هم در سابقه خود داریم اما هدفگذاری ما کسب رتبه های بالاتر است.
وی گفت: این کار حاصل تلاس و زحمات اعضای هیات علمی و کارشناسان این حوزه است و دستیابی به رتبه های پژوهشی بالاتر نیازمند مشارکت جدی همه است.
دکتر ملکوتی با اشاره به اینکه در شاخص تولید مقاله بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه دوم را کسب کردیم، گفت: از لحاظ داشتن نیروی پژوهشی رتبه اول را بدست آوریم و همچنین در حوزه اخلاق در پژوهش توانستیم رتبه اول را از آن خود کنیم.
وی به تهیه و انتشار مقالات غیر کاربردی اشاره کرد و گفت: این روند باید تغییر یافته و سمت تحقیقاتی برویم که مرزهای دانش را توسعه دهد یا کاربردی باشد.
دکتر ملکوتی به مشکلات جامعه از جمله آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: محققان باید به دنبال رفع اینگونه معضلات در جامعه باشد و چیزی را پژوهش کنند که گره ای از کار مردم باز کند و زمینه خدمات بهتر به آنان را فراهم کند.
وی ارتقا کیفیت زندگی ، کاهش درد و آلام مردم و همچنیم کاهش هزینه های درمانی را از جمله موضعات مهم در انجام تحقیقات اعلام کرد و گفت: تحقیق و پژوهش باید به سمت رفع نیازهای مردم باشد.
همچنین برترین های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایران در جشن روز پژوهش معرفی و از آنان تقدیر و تجلیل شد. دکتر محمد فرهادی، دکتر محمدتقی جغتایی، دکتر فرزاد شیدفر، دکتر زهرا مجد جباری، دکتر محسن اسدی لاری، دکتر احمد جنیدی، دکتر حسین کیوانی، دکتر مهدی صادقی و دکتر مرضیه مولوی نجومی، پژوهشگران دارای H-index بالاتر از 15 این دانشگاه هستند که مورد تجلیل قرار گرفتند.
دکتر معصومه محمدپور عضو مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه، شیرین قنواتی دکتری تخصصی آموزش پزشکی، امید رستم زاده دانشجوی کارشناسی ارشد کاردرمانی و کیان زبیری دارنده مدال طلای مسابقات اختراعات کانادا به عنوان مخترع برتر، معرفی و تقدیر شدند.
محسن حیدری، دکتری باکتری شناسی پزشکی و شادی طبیبیان، دکتری هماتولوژی به عنوان دانشجوی پژوهشگر برتر معرفی و تجلیل شدند.دکتر مظاهر قلی پورملک آبادی و دکتر سعید مهرزادی به عنوان پژوهشگر برتر جوان عضو هیات علمی دانشگاه، تقدیر شدند.
دکتر مرتضی منصوریان با 20 مقاله، دکتر حسین کیوانی با 19 مقاله، دکتر فرزاد شیدفر با 16 مقاله، دکتر علی اسرافیلی با 16 مقاله و دکتر اکبر درگلاله با 16 مقاله به عنوان بیشترین تعداد مقالات مورد تقدیر قرار گرفتند.

کد امنیتی را در کادر بنویسید
دفعات مشاهده: 145 بار   |   دفعات چاپ: 20 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر